Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djur är inga leksaker

Annons

Jag tycker att det är skrämmande att se hur vissa föräldrar tillåter sina barn att jaga till exempel fåglar och katter.

Givetvis kan inte barnen lastas för sitt beteende. Däremot kan man ju fråga sig hur det ser ut inne i huvudet på de mammor och pappor som totalt verkar sakna respekt för levande varelser. Klarar man inte att inpränta ens de mest grundläggande värderingar i huvudet på sina barn, så borde man kanske skaffat sig någon trevlig hobby i stället för att bli förälder.

Respekten för andra varelser, djur såväl som människor, gäller igenom hela livet, och borde därför vara något av det viktigaste man kan ge barnen. Om man inte vill se djurplågeriet med egna ögon, kan man företrädesvis åka till något ställe där djur ofta självmant samlas (till exempelvis djurparker) och titta på hur barn i olika åldrar får umgås med djur på ett naturligt sätt.

Djur är tydligen synonymt med leksaker i många föräldrars begreppsvärld. Klarar man inte av att ge sina barn sunda värderingar så ska man åtminstone hålla ungarna borta från oskyldiga djur.

Vi är många som mår illa av att se oskyldiga varelser bli terroriserade av barn som haft oturen att få likgiltiga föräldrar.

En annan sak är väl när föräldrarna ej bryr sig om att deras barn tar andras leksaker till och med hem till sig.

Tvåbarnsmamma

Mer läsning

Annons