Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Distriktsmottagning i Dala-Floda riskerar att läggas ned

Annons

Distriktssköterskemottagningen i Dala-Floda kan komma att läggas ned. Närsjukvårdschef Mårten Hallberg har förankrat en nedläggning i beställargruppen.

I dag finns det distriktssköterskemottagningar i både Björbo och Dala-Floda. Om Mårten Hallbergs beslut genomförs kommer mottagningen i Dala-Floda att läggas ned och verksamheten att samordnas till mottagningen i Björbo.

- Det är mer en arbetsmiljöfråga än en ekonomisk fråga, uppger Mona Westman, biträdande verksamhetschef vid vårdcentralen och tillägger att det också begåtts några inbrott i Dala-Flodalokalen, som är sämre ur säkerhetssynpunkt.

- Personalen gör ett jättejobb och genom den här samordningen vill vi se till att sköterskorna orkar och hinner med att svara upp mot våra och patienternas krav, förklarar hon.

Genom att satsa på endast en mottagning vill de ansvariga se till att den västra kommundelen får en bra och välutrustad mottagning.

- Visst blir det en del ekonomiska samordningsvinster, men det är inte det som föranlett beslutet. Vi ska ju samtidigt fortsätta handikappanpassningen av lokalen i Björbo, säger Westman.

Om beslutet står fast kan nedläggningen verkställas tidigast vid det kommande årsskiftet, då hyresavtalet går ut.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons