Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Disponentparken räddas i nytt avtal

Annons

Kommunstyrelsen ska i arbetsutskottet på tisdag diskutera de avtal som rör Disponentparken. Kommunen ska skriva avtal dels med Cassels och dels med Trädgårdsföreningen.

I avtalet med föreningen, står att den under avtalstiden ska förvalta, vårda och vidareutveckla fastigheten, samt hålla den öppen för allmänheten.

Avtalet gäller från den 1 juli i år fram till den 31 december 2007. Om ingen part valt att säga upp avtalet, förlängs det med två år.

En av punkterna säger vidare att föreningen har rätt att vidta ombyggnader av anläggningar och byggnader, men först efter samråd med kommunen.

Bottenvåningen i Disponentvillan ska brukas för verksamheten. Ovanvåningen ska föreningen betala 6 000 kronor i månadshyra för och denna har man rätt att hyra ut.

Föreningen är allmännyttig och eventuella vinster ska återinvesteras i parken.

Avtalet med Cassels, som ska gälla från den 1 juli till den 31 december 2009, fastslår att parken ska skötas på ett fackmannamässigt sätt. Vidare sägs att kommunen ska stå för driftskostnader, samt vård och underhåll. Kommunens arrendeavgift till Cassels blir 20 000 kronor per kvartal.

Båda dessa avtal måste först godkännas av kommunstyrelsen innan de kan skrivas under av representanter för kommunen, Cassels och Trädgårdsföreningen.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons