Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Disponentparken - en pärla i Bergslagen

Annons

Det är med sorg i hjärtat jag läser i tidningen att Trädgårdskafé Disponentparken i Grängesberg skall avyttras. Varför, Varför, och Varför? (som kaninen i Nalle Puh säger)

Varför ta bort någonting som fungerat så bra och varit så trevligt att besöka? Något som dessutom haft så många deltagare i undervisning/lektioner om bland annat trädgårdsskötsel.

Alltid har man känt sig väIkommen och alltid har det varit nära till skratt och gemenskap. En kopp kaffe med fantastiskt gott bröd till har vi avnjutit många gånger. Eller en bit mat i den trivsamma disponentvillan efter en konsert.

Agneta och Bengt började när gruvan blivit nedlagd och det talades om att skaffa ersättningsjobb. Många har startats men inte alla har lyckats. Men Trädgårdskafeet har utvecklats mer och mer tack vare Agneta.

Hon har haft minimalt med hjälp utifrån och arbetar själv både bittida och sent. Tag till vara Agneta och Bengts arbete och släng inte bara bort det.

Och tänk på att alla träd som beskurits har bekostats av privatpersoner. Hur blir det nu med detta?

Att bygga om tiIl ett spa, som det finns flera av till och med i trakten, är ingen bra ide. Nej låt oss behålla vårt kära utflyktsmål, en pärla i vår bygd.

Anders och ni andra, tag er en rejäl funderare och lyssna till befolkningen för en gångs skull. Låt oss behålla Trådgårdskafeet och Agneta och Bengt.

ULLA

Mer läsning

Annons