Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskriminerande övergångsregler

Annons

Svar till Birger Hansson:

Birger Hansson tar i flera insändare upp problemen med svartarbete inom byggbranschen i Tyskland. Han ser som lösning att stoppa arbetskraftsinvandringen. Frågan om arbetskraftsinvandring står inte i konflikt med att aktivt verka för att göra något åt problemen på vår arbetsmarknad.

Hansson skriver att "här hemma trilskas miljöpartiet och fortsätter att sätta käppar i hjulet på fackföreningsrörelsen".

Inget kan vara mer fel. Miljöpartiet och LO samarbetar i en arbetsgrupp för att hitta en gemensam syn på några problem som redan finns på arbetsmarknaden, men som riskerar att förstärkas vid EU:s utvidgning.

Det gäller exempelvis ekonomisk brottslighet genom användandet av svart arbetskraft, lönedumpning, undanhållande av skatter och avgifter och andra frågor som rör samtliga arbetstagares ställning på arbetsmarknaden.

Miljöpartiet och LO är på väg att hitta en samsyn i frågor där den socialdemokratiska regeringen varit passiv under lång tid. Skapar vi ordning och reda på arbetsmarknaden kan vi öppna för arbetskraftsinvandring och det utan diskriminerande övergångsregler mot de nya EU-medborgarna.

Arbetskraftsinvandring ger Sverige bättre möjligheter att långsiktigt finansiera välfärden.

PAULO SILVA

Mer läsning

Annons