Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskoljus och melodifestivalhits

Annons

Kängor, stövlar och jympaskor samsas i mängd i tamburen när Annie Fahgén och kompisen Alexandra Simonsson kommer tillbaka till sin skola på fredagskvällen.

I "entrén" får de en diskorätt stämpel av Therese Simonsson, innan de förenar sig med kompisarna som sitter i grupper, småpratar, äter lite eller bara minglar innan stund. Snart ska de ta trappan ned till dansgolvet i källarplan.

Alexandra ser fram emot att dansa till ganska nya låtar, hennes musiksmak är färskt aktuell, avslöjar hon.

-Jag tycker om melodifestivallåtarna. Favoriter? Nanne Grönwall och Jimmy Jansson. Och "Alla flickor".

Syskonen Tim och Ebba Hellberg visar vägen mot diskogolvet, tar trappan i tre kliv och försvinner i dunklet. Flashig glitterkula och färgade spotlights ger rätta stämningen och här är dansen redan i full gång.

Alexandra, Tim och Annie kliver rakt in i en av favoritlåtarna, sjunger med Linda Bengtzing i refrängen - "när han går förbi så tystnar musiken". Men i Marnässkolans lokal ska tonerna ljuda ännu ett par timmar.

Så är det förresten en fredag i månaden. Då har barn från förskoleåldern och upp till och med trean chansen att känna rytmen på dansgolvet och umgås- det gör de gärna och Marnässkolans disko brukar samla mellan 70 - 100 elever.

Fanny Gustavsson och Sofia Pers-son har tagit en paus från diskovirvlarna och hämtar ny energi via varsin varm macka.

Fanny går vanligtvis på dagis, men har följt med storasyster hit, berättar Sofia, som går i ettan.

Medan skymningen kastar långa skuggor i snön hämtar någ-ra av killarna luft ut på trappan. Kvällen är ännu ung, nästan lika ung som diskobesökarna och ännu hoppar rytmsugna damer och herrar ur föräldrarnas bilar och hastar mot trappan med popcorn och schlagerrepertoar i blick.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons