Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direktflyg flyttar till Dala Airport

Annons

I går offentliggjorde Direktflyg sina planer på att göra Dala Airport till bas för sin verksamhet. Under början av nästa år ska flytten vara klar. Samtidigt fortsätter den goda utvecklingen av Direktflygs nystartade linje till Malmö.

Som tidningen tidigare berättat har flygbolaget Direktflyg haft planer på att flytta hela sin verksamhet med teknik och administration till Borlänge. I går blev flytten officiell.

- Det vi gör är att stänga våra kontor i Hultsfred och Västerås, säger marknadschefen Tezz Torsdotter Ohlsson.

Företaget har tidigare under hösten varslat all sin personal inför den väntade omorganisationen. Bolaget har i dag mellan 40 och 50 personer sysselsatta. Man vill i dag inte säga hur många nya jobb som skapas i Borlänge.

- I dagsläget är det svårt att säga vilken personal som flyttar med, säger Ohlsson.

Att bolaget valde Borlänge som bas för sin verksamhet beror till viss del på att bolaget har två flyglinjer från Dala Airport.

- Vi ser också att det samarbete vi har med flygplatsen är bra, säger Ohlsson.

Linjen till Malmö, som startades i slutet av augusti och utökades med en tur i oktober, har haft en god utveckling. Bolaget utesluter inte heller att det i framtiden kan bli fler linjer till andra orter.

- Vi ser att det finns en bra marknad för flyg mellan Borlänge och Malmö. Vi tittar så klart också på andra linjer vi kan flyga, säger Ohlsson.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons