Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Din röst behövs!

Annons

Att avstå rätten att rösta innebär att du medverkar till att ännu fler beslut fattas ovanför ditt huvud. Med många starka gröna röster i europaparlamentet ökar möjligheterna att förhindra fortsatt utlokalisering av makt till Bryssel.

Den gröna rörelsen är global och internationalistisk. Vi arbetar för samverkan mellan fria och självständiga folk.

Det innebär att vi arbetar på att riva EU:s murar som enbart skapar problem utan att ge några fördelar.

Vi motarbetar att EU rustar militärt. Fred och rättvisa byggs inte med vapen utan med samarbete.

Att avskaffa EU:s jordbruksstöd och exportsubventioner är troligen den starkaste åtgärd som kan vidtas från EU:s sida för att bidra till en fredligare värld. Med gröna röster i EU-parlamentet ökar möjligheterna för rättvisa och fred.

I Bryssel straffas den som avslöjar ekonomiska oegentligheter. Den moralen vill vi inte se mer av.

Kapitalets fria rörlighet gör att brottsligheten sprider sig allt snabbare inom EU. Med gröna röster i parlamentet skärps kontrollen av EU:s interna ekonomi.

Ren natur och frisk miljö är en förutsättning för hälsa och välfärd. Den gröna politiken utgår från fakta och inte från ideologi. Att ställa om energipolitiken, att stoppa utfiskningen av haven, att tillämpa försiktighetsprincipen är bara några av de krav miljöpartiet driver i EU.

Den 13 juni kan du lägga en röst för livet, för demokrati, frihet, hälsa och fred.

Men glöm inte att din röst inte bara har betydelse i själva valet, den är också en tydlig signal till makthavarna i regering och näringsliv.

Jan Lindholm, miljöpartist

Mer läsning

Annons