Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diken inte igenfyllda trots löfte

Annons

- Diket är djupt och faktiskt farligt för barnen, menar Mona Björklund, en av de drabbade villaägarna.

Det var i höstas som Borlänge energi började gräva diken för fjärrvärmeledningarna i villaområdet i Åselby. Ett arbete man lovade skulle vara klart och avslutat innan vintern. Ett löfte som dock inte hållits.

Trots att samtliga rör och ledningar ligger på plats i marken sedan flera månader tillbaka ser trädgårdarna till ett 70-tal villor längs i området ut som arkeologiska utgrävningar med djupa diken och stora jordhögar.

- Det är verkligen inte roligt. Förutom att vi inte kan utnyttja stora delar av vår tomt så blir ju barnen väldigt leriga så fort de går ut i lite dåligt väder. Dessutom är ju dikena, som är upp emot 70 centimeter djupa, faktiskt en fara för barnen, säger Mona Björklund.

- Vi jobbar på så fort vi kan och faktum är att återfyllningen av fjärrvärmediken i det aktuella området redan har påbörjats, säger Leif Eriksson, projektledare för fjärrvärmen vid Borlänge energi.

Han betonar att man redan från början betonade för villaägarna att just återfyllningsarbetet kunde komma att dra ut på tiden.

- Vi informerade om detta då vi av erfarenhet vet att återfyllning bör göras vid bra väderlek. Dels kan det inte göras när tjälen satt sig, dels är det inte bra att göra det när marken är för fuktig för då blir slutresultatet inte bra, säger Leif Eriksson.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons