Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Digitala strider i Sörviksfolkan

Annons

Det handlar om ett maraton som avslutas först i dag, måndag. För deltagarna innebar arrangemanget en bra start på årets höstlov.

Initiativtagare var Per-Ole Andersén och Erik Westman som tidigare anordnat flera liknande långspel som lockat många deltagare.

Denna gång startade datapartyt på fredagskvällen då de många spelarna anlände med sina datorer och tillhörande spel. Efter en hel del jobb med själva uppkopplingen var det dags att komma loss med olika spännande spel där det gällde att vara så skärpt som möjligt för att lyckas bra.

- Det är som krig, berättade Andersén som hade fullt upp med att skjuta ner animerade digitala fiender på skärmen när NLT gjorde besök vid middagstid på lördagen.

- Det finns många olika spel, bland annat om andra världskriget. Vi spelar också mycket klanmatcher och spel med terrorister och antiterrorister.

För många, eller kanske de flesta blev det inte mycket sömn under de intensiva speldygnen. Emellanåt, när tröttheten blev för stor, var det bara att lägga sig på golvet och ta en kortare lur innan det var dags att spela vidare.

- Visst har vi har sovit en del. Man klarar inte av att spela 24 timmar om dygnet hela tiden. Fyra dygn är mycket.

Avslutningsvis kan berättas att de flesta deltagarna är elever på Kyrkskolans högstadium. I sällskapet fanns också en del äldre kamrater från Högbergsskolan.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons