Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diggiloo ersätter Skifs

Annons

Två shower med Diggiloo-turnén är inbokade i Sälen 23-24 juli. Showen bygger på det populära tv-programmet med Lasse Holm. Fast i turnéversionen är det inte en tävling mellan två lag, utan mer spexande och improvisationer mellan låtarna.

Elva kända svenska artister är medi Diggiloo-turnén. En del av dem har stått på scen i närmare 50 år och blivit riktigt folkkära. Men i laget ingår också yngre toppartister.

Lagledare är förstås schlagerkungen Lasse Holm, som också är programledare i tv-programmet Diggiloo.

De artister som han har med sig är Sven-Erik Magnusson (från Sven-Ingvars), Siw Malmqvist, Ann-Louise Hansson, Lotta Engberg, Elisabeth Andreasson, Fame-Jessica Andersson och Fame-Magnus Bäcklund, Andrés Esteche samt skådespelaren Thomas Petersson.

Flera av de här artisterna är högaktuella i samband med den svenska uttagningen till melodifestivalen.

Dock inte Sven-Erik Magnusson, som i den kommande turnén ska göra solodebut - närmare 60 år gammal.

- Jag ringde och frågade Sven-Erik, som har haft drösvis med låtar på Svensktoppen, om inte Diggiloo-idén kändes rätt. Han nappade, på ett speciellt villkor. Om han fick börja om från början, som han sjunger, och därmed göra solodebut. Det är något att se fram emot, säger Lasse Holm inför den kommande turnén som alltså gör ett två dagar långt uppehåll vid Olnispagården i Sälen i sommar.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons