Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DHR-bidrag till ungdomsaktiviteter

Annons

Vid sitt sedvanliga månadsmöte på Knotgården hade DHR Nedansiljan bjudit in representanter för Granbergets Idrottsförening samt Rättviks särskolas föräldraförening. Dessa har enligt DHR gjort insatser för barn och handikappade på ett sätt som väl överensstämmer med den målsättning som DHR också har, men som DHR inte själva kunnat tillgodose eftersom föreningen saknar tillräckligt många yngre aktiva medlemmar.

I stället har man beslutat att ge ett aktivitetsbidrag till dessa föreningar med 15000 kronor till Granbergets IF och 10000 kronor till föräldraföreningen vid Rättviks särskola.

DHR-ordföranden Dagny Martinsson inledde med att berätta hur man kommit fram till det här beslutet och en av avdelningens "grand old Ladys "-Anna-Lisa Abrahamsson-överlämnade bidragen. Bidragstagarna redogjorde i sina tacktal för den verksamhet man bedriver och betygade att pengarna kommer till god nytta i den fortsatta verksamheten. DHR fick också ta emot en bokgåva från bidragstagarna.

Programmet fortsatte med en redogörelse för den under senare år tilkomna assistansverksamheten för handikappade som beviljats personlig assistans. Representanter för företaget Assistansia, med huvudort i Örebro, berättade här om sin verksamhet.

Mer läsning

Annons