Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DF-politiker återtas med öppna armar

Annons

Avhoppade Morten Messerschmidt togs på torsdagen emot med öppna armar i främlingsfientliga Dansk folkepartis folketingsgrupp.

I början av maj lämnade han partiet efter anklagelser i tidningen B.T. om att han sjungit nazistsånger och gjort Hilterhälsning under en middag på en restaurang på Tivoli i Köpenhamn.

DF-toppen anser nu att uppgifterna är "grundlösa, tarvliga och odokumenterade" och tänker på Messerschmidts vägnar stämma tidningen.

I tisdags nådde han och B.T. en uppgörelse. Men då Messerschmidt efteråt tolkade det som att han blivit rentvådd blossade striden upp igen. B.T.:s chefredaktör Arne Ullum står fast vid uppgifterna. I ett gemensamt uttalande erkände Messerschmidt att B.T. har vittnen som säger att han gjort Hitlerhälsning. Men senare förnekade han att det var vad som skedde. Samtidigt har han medgett att han hade minnesluckor efter restaurangbesöket.

Att Messerschmidt, som tidigare var partiets talesman i EU-frågor, dök upp hos folketingsgruppen på torsdagskvällen framkallade både överraskning och förtjusning.

Det är oklart om han får behålla sitt medlemskap i partiet om han skulle förlora målet mot B.T.

TT

Mer läsning

Annons