Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detta kan bli Hammarbys år

Annons

Detta kan bli Hammarbys år

Jodå. Det blir säker riktigt bra.

Men just nu finns inte bara den bländande bilden av de starka nyförvärven med Patrik Andersson i spetsen.

Det finns också frågetecken. Hur lång tid tar det innan laget hittat rätt i sin nya spelidé? Och hur bred är egentligen Prahls trupp?

Vi får förresten ett mycket intressant svar direkt, i alla fall en antydan till svar, när just Hammarby och MFF möts på Söderstadion på tisdag.

uuu

Att räkna bort Djurgården ur guldstriden kan självklart vara en risk. Men just nu känns djurgårdarnas tuffa attityd, fräcka inställning och stora självförtroende som främsta egenskapen.

Zoran Lukic är inte bara en skicklig tränare. Han är dessutom den särklassigt skönaste.

Zoran vågar sticka ut i en församling där det annars är de vattenkammade korgossarnas tillbakadragenhet som är rättesnöret.

uuu

Hammarby, MFF, Djurgården, Helsingborg och kanske ytterligare något lag kan koncentrera sig på medaljstrid. Men bakom dessa tror jag allsvenskan 2004 kan bli ungefär hur jämn, hur oviss som helst.

Ytterligare något i toppstriden må väl bli AIK då. Annars blir väl vännen Patrick Englund lite småirriterad skulle jag tro.

Men i övrigt; Var står IFK Göteborg? Hur bra är egentligen Halmstads BK? Vad händer när Örebro SK sannolikt måste sälja spelare för att rädda elitlicensen?

Svar: vet ej. Det känns som svaren saknas nu och lär dröja också.

uuu

Och mitt gamla IF Elfsborg som fyller 100 men fortfarande räknas som talangfullt är ett annat frågetecken modell större.

Snacket om talangfullt känns snart som ett meningslöst dravel. Någon sorts alibi för allt för skrala resultat.

Det är definitivt ingen merit att vara talangfullt hur länge som helst. Nu är det faktiskt resultat och prestationer i nuet som räknas.

Mina vänner i Sjuhärad med årskort på Ryavallen lär inte acceptera ännu en tiondeplats.

Det gör dock jag. Tyvärr. Anledning: Truppen är tunn, ekonomin bräcklig, nye tränaren Haglund ambitiös men oerfaren.

Men det ska i alla fall bli intressant att följa Lasse Nilssons säsong.

Han är en av allsvenskans intressantaste forwards men också en av dem som måste ta steget från talang till fullvuxen, fotbollsspelande man om ni förstår vad jag menar.

Kanske kan även Jonas Lundén få till en bra säsong. Grundkunnandet saknas inte.

uuu

Att Trelleborg åker ut är jag inte ensam om att tro. Men vem mer?

Kanske Sundsvall. Medelpadslaget kvalade i fjol och året efter ett kval brukar alltid vara ett svårt år även om kvalet blev lyckosamt.

Men Sundsvall ur vore på sitt sätt trist. Då är vi ju tillbaka till det där med halvsvenskan igen.

uuu

Men roligast av allt för oss fotbollsdårar: Allsvenskan är glödhet. Publiksnittet lärt än en gång bli en bit över 10 000 i Sveriges särklassigt största populäraste och mest uppmärksammade idrottstävling alla kategorier.

Och tänk, den är glödhet trots att nästan alla av våra största stjärnor finns i utländska klubbar och ersatts av importer av ytterst blandad kvalitet.

Förklara det, den som kan...

HANS DAHL

Mer läsning

Annons