Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Detta är ett tungt besked för mig"

Annons

- Personligen är detta naturligtvis ett tungt besked för mig.

Nils-Erik Johansson, som var vd för Hemköp mellan 1982 till 1999, är mycket besviken när han kommenterar flytten av Hemköps huvudkontor från Falun till Stockholm.

"Så var det på Nils-Eriks tid."

Det är en vanlig kommentar bland kunder och anställda på Hemköp.

Det finns ingen person som betytt så mycket för Hemköp som Nils-Erik Johansson. När han tillträdde som vd 1982 var det början på tid där Hemköp växte till att bli en av de ledande mataffärerna i landet.

Hela verksamheten styrdes från huvudkontoret i Falun under Nils-Eriks ledning

- Vi använde Dalarna som en viktig del av företagets utveckling och profilering. I reklamen var det naturligt att prata dalmål. Men nu flyttar man kontoret och det känns mycket tungt för mig. Jag tänker också på personalen som drabbas. Jag känner ju många av dem personligen. Hoppas det kommer att gå bra för dem, säger Nils-Erik Johansson och fortsätter:

- I alla år har jag jobbat för att hålla kvar huvudkontoret i Falun. Det har varit en viktig del av mitt arbete för Hemköp men också för vårt län. Men nu är det andra intressen som styr och tiderna förändras. Det är inte så mycket att göra.

Nils-Erik Johansson sitter med i Axfoods styrelse där Hemköp är ett av dotterbolagen. Men han hade inget med detta beslutet att göra.

- Det var Hemköps styrelse som fattade det här beslutet och där sitter jag inte med, säger Nils-Erik, som nu bor i Leksand.

Där arbetar han numera för Clas Ohlson och Leksands hockey. Han är ordförande i båda styrelserna.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons