Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det våras för nattvandrarna

Annons

Rolf Persson och hans medarbetare har träffat ett antal Ludvikabor som uttryckt sitt intresse för att aktivt ställa upp på verksamheten.

- Jag blev mycket glad över intresset. Det kom faktiskt elva intresserade vuxna som är beredda att ställa upp, säger Rolf Persson.

I första skedet ska man nu lägga upp inriktningen för verksamheten och diskutera själva regelverket omkring verksamheten.

Någon av deltagarna efterlyste också en kurs i första hjälpen eftersom det inte är uteslutet att akuta situationer, som kräver viss kunskap i sjukvårdsfrågor, kan uppstå under de nattliga promenaderna ute på gatorna.

Om allt går som beräknat kommer det nya gänget nattvandrare att ta sig an sina självpåtagna uppgifter sista april, en kväll då nattvandrarna brukar ha som mest att göra vid sidan av examenskvällarna.

Från och med sista april och till skolavslutningarna har gruppen sin "operationsbas" på Ugglan, mellan Sporthallen och MacDonaldÕs, varje fredagskväll.

- Givetvis är alla som är intresserad av den här verksamheten välkomna att ansluta sig när som helst, säger Rolf Persson som gärna ser att manliga vuxna hänger på verksamheten.

Visserligen kom det faktiskt fyra killar till träffen i söndags, men tjejerna är i klar majoritet så här långt, noterar Rolf Persson.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons