Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var oundvikligt", säger facket

Annons

Konkursen kunde inte undvikas menar facklig talesman. Efter stor förlust på tillverkningsjobben var tillgångarna för små för att rädda företaget.

Framtiden är ett frågetecken för de anställda och verksamheten.

Bengt Åke Larsson är talesman och ordförande för företagets metallklubb.

- Det här är ingen överraskning. Lönsamheten på framförallt två tillverkningsjobb har varit för dålig. Förlusten under första halvåret i år var sex miljoner kronor.

När det sedan inte finns tillgångar för att rädda företaget är ledningen tvungen att anlita konkursförvaltare, säger Bengt Åke Larsson.

Det råder en luttrad stämning bland de anställda och många har varit med om andra konkurser.

- Vi är härdade inom den här branschen. Alla har väl inte varit med om konkurser men företag blir uppköpta av varandra och man byter arbetsgivare, berättar Bengt Åke Larsson.

- Konkursförvaltaren säger att det ser förhållandevis bra ut för företaget. Nu är det upp till oss att visa att vi vill leva vidare och vi får göra ett bra jobb trots omständigheterna, säger Bengt Åke Larsson.

Nästa vecka träffas arbetsförmedlingen, företagsledningen och metallavdelningen för att diskutera framtiden för de anställda. Många av dem är över 50 år men samtidigt finns det en hel del personer med specialkompetenser.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons