Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var delad glädje i ishallen

Annons

Under jullovet håller ishallen öppet för allmänheten. Två stycken som letade sig dit under gårdagen var fyraåriga Nora Svidén och mamma Tove Pettersson. De höll sig tillsammans med några andra unga åkare på den klubbfria delen av isen.

- Jag tycker det är jättebra att de delat av med en sarg, det är bara lite otäckt om de skulle skjuta över en puck, tycker Tove.

Det verkar dock inte vara något Nora funderar över när hon med tungan rätt i munnen försöker hålla sig på benen. När hon stannar till en kort stund vid mamma berättar hon att det är roligt att åka men att det är lite svårt att hålla balansen. Mamma Tove tycker ändå att det går bra för henne.

-Det här är andra året hon åker. Jag tror nog att hennes skridskor är lite oslipade, men det går bra ändå, säger hon med ett leende samtidigt som hon följer Nora med blicken.

Lite längre bort på isen åker Loviza Lantz och Wilma Winther med dubbelt stöd från ett skridskostöd och från mamma och pappa.

- Det går riktigt bra för dem, säger Caroline Lantz, Lovizas mamma.

Under eftermiddagen i går var det ett femtiotal barn och ungdomar som åkte. Alf Jönsson, vaktmästare för hallen, tycker att det är en ganska bra siffra.

- Man märker att det är dåligt med snö ute eftersom många är här och åker. Finns det snö ute har vi konkurrens från skidbackar och längdskidspår, menar han.

ANN-MARIE KARLSSON

Mer läsning

Annons