Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var bättre förr"

Annons

Malm hyllar s-ledare som Tage Erlander och Gunnar Sträng. Det var under folkhemmets tid. Då gick att klara sig med en inkomsttagare i familjen. Då fanns det tid för barnen.

I dag är det annorlunda. Föräldrarna jobbar. Stressen smyger sig på även barnen. Folk skiljer sig och givetvis är det barnen som kommer i kläm och många av dem kommer på glid.

- Vi måste bryta den onda cirkeln. Vi måste upprätta familjens status igen.

Mer tid för barnen är kd:s paroll inför valet. Att erbjuda valfrihet vad det gäller omsorgen av barnen. Vidare tillskapandet av ett tak för barngruppernas storlek. Samma sak när det gäller sjukvård och omsorg för de äldre. Valfrihet i boendefrågan. Vidare att värna om personalen. Sjukskrivningstalen är alltför höga i dagsläget.

Hur ska kollektivtrafiken fungera bättre?

- Vi skulle vilja se på hela upphandlingen av kollektivtrafiken. Det är knepigt när det inte går att komma till eller från Leksand efter 19.00 på kvällarna. Samma problem på helgerna. En ringlinje kanske? Det här bör ses över.

...och infrastrukturen?

- Visst ska det finnas ett praktiskt vägnät, tycker Malm, men det får inte bara satsas på upprustning av vägar i Noret. Det finns vägar även i Siljansnäs, Djura och Insjön.

... och nöjeslivet?

- Alkoholfria fritidsmiljöer och en större satsning på föreningar. Vidare ett bredare kulturutbud. Knätofs och kulturskatter ska kompletteras med den modernare kulturen.

Vad skulle du rösta på om inte kd fanns?

- Vet inte. Någonting mellan m och v.

Vem är kommunalråd 1 januari 2003?

- Robin Malm, så klart.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons