Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var alldeles för enkelt förut

Annons

Visst är Sverige fantastiskt. Tänk att lyckas omorganisera så vist och klokt att vi numera bara tar för givet att frimärken köper man i Konsum eller kiosken. Paket hämtas bland annat på macken, mycket praktiskt, du skulle säkert tanka också eller köpa lite kakor.

Sedan har vi ju det här med att ta ut kontanter för vissa ändamål. Där förväntas nu alla innvånare vara försedda med det lilla Visakortet eller liknande. Fast det är nu så vist ordnat att vi kan gå till ett litet intimt kontor, kassatjänst tror jag det heter. Där kan du få ut pengar och betala räkningar om du är skitförmögen alltså. Servicevänlig som man är vill man ha 30 kronor per räkning.

Det finns också ett postcenter där du till och med kan köpa frimärken. Men då går det å andra sidan inte att hämta pengar där. Möjligen paket.

Allt det här fina har några svenska byråkrater fixat åt oss bonnläppar - kanon eller hur?

Jag menar, det var alldeles för enkelt förr, bara gå till en enda lokal där man kunde uträtta samtliga postärenden på en gång.

Men det var ju förr, nu ska vi helst sitta hemma framför datorn och knappa fram allting. Visst är Sverige fantastiskt? Nu väntar vi bara på att få slippa våra gamla brevlådor också - det går väl att läsa morgontidningen på datorn? Undrar hur det blir med korsordet.

S. DAHLBOM

Mer läsning

Annons