Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det svänger på loggolvet

Annons

Ljuvlig sommarkväll, doft av nyslaget gräs, skapligt med folk, härliga bugg- och tryckarlåtar, det är logdans när den är som bäst.

På midsommarafton var det logdanspremiär på Sundéns loge i Karlsbyheden.

En halvtimme innan dansbandet Chapelle bjöd upp till första dans fanns redan ett tiotal dansproffs med speciella dansskor uppe på logen och testade så att dansstegen satt där dom skulle.

Det är sjätte året i rad som bandet från Smedjebacken inleder danssommaren på Sundéns loge,

Lite av proffs är den 53-åriga trollkarlen Mr Udd, eller Anders Udd som han egentligen heter, från Falun. Han älskar logdans. Anders kom direkt från en trolleriuppvisning i Gästrikland tillsammans med hustrun Britta till danspremiären på Sundéns loge.

- Jag missar inte en danskväll på Sundéns. Det är bra orkestrar och bra stämning här på logen, säger Mr Udd som är en hejare på bugg.

Några gånger under kvällen hade han till och med två tjejer att dansa med samtidigt, en förtrollad danskavaljer, som förstås trivdes allra bäst i hustrun Brittas famn. Framåt kvällen, vid 22-tiden, då regnet föll över logen och när grillfesten hemmavid tog slut, dök vanligt dansfolk upp på logen i en strilande ström.

Ni vet dom som skuttar och har sig på dansgolvet, men som älskar att dansa.

- Det ser bra ut. Det är redan över 200 personer inne på logen och det har bara gått en timme. Hoppas vi klarar oss från regn bara, säger loggeneralen Torsten Sundén medan han går runt och kollar att allt flyter på som det ska.

Det är inte bara logdans på Sundéns. På bottenplanet av logen, i stallet, ljuder discomusik. Där håller ungdomarna till och strax intill ligger puben. Där sitter dom som hellre tar en öl än ger sig ut på dansgolvet.

När klockan närmar sig midnatt är det dags för reporter med hustru att ge sig hem i det strilande midsommarregnet.

Men dansen på logen, den fortsatte några timmar till in på natten och för dom som inte fick nog så fortsatte dansen på logen även på midsommardagen.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons