Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det stora sveket i sjukvården

Annons

Vi kan likna landstingsledningens planerade handlande likt en vanlig löntagare som för- älskat sig i en lyxbil och som i stället för att köpa en begagnad Volvo för att ha råd att ge att ge sina barn mat och kläder, köper lyxbilen och låter barnen svälta. Socialdemokraterna och vänstern glömmer bort sin ideologi, den nya given är tydligen solidaritet endast med de friska och rika.

Nya nedläggningar på lasaretten i Ludvika, Mora och Avesta kommer bara att få köerna att explodera, inte minst på akutmottagningen i Falun. Läsare, det är dags att vakna och handla. I en ny insändare inom kort kommer vi att tala om namnen på majoritetspartiernas medlemmar i landstingsstyrelsen.

Ring dem och protestera! Om vi inte reagerar nu är det som om någon slår sönder Din bostad och Du bara står och funderar, är det värt att göra något alls? Om vi inte reagerar nu är det som om någon våldtar Dig och Du endast funderar, är det värt att skrika Nej, förövaren kanske tror att jag menar Ja då? Vi i Dalarnas sjukvårdsparti kommer att fortsätta vårt arbete för små, självständiga akutsjukhus i Ludvika, Mora och Avesta, vad gör Du?

Landstingsledningens nya nerläggningsplaner är kvittot på en misslyckad politik. Åratals slakt på de mest effektiva sjukhusen, våra mindre lasarett har lett till nära nog ekonomisk ruin för landstinget. Allt fler människor behandlas av allt färre läkare i Falun. Ambulanserna är för få, allt fler distriktsläkare kommer att vägra att vara i första frontlinjen, när specialisterna dras bort. Blir det snart dags att bara ta en kölapp för felbehandling?

Bedöm politiker efter vad de beslutar om, inte efter vad de säger sig vilja göra. Dagens landstingsledning borde sättas under tvångsförvaltning, man har bedragit väljarna. Vi begär att landstingsrådet Alf Johansson (s) avgår. Vi uppmanar landstingsfullmäktige att begära riksdagens tillåtelse för nyval i landstinget Dalarna.

Morapartiet Ingvar "Nille" Niilimaa,

Dalarnas sjukvårdsparti Lilly Granberg,

Frihetliga Kommunalfolket, Inga-Lis Eriksson

Mer läsning

Annons