Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det stenhårda jobbet

Annons

Kristian kände sig utbränd efter 16 år som lärare. Han tyckte inte han kunde göra ett bra jobb i tider av ständiga neddragningar samtidigt som kraven ökade. Ekvationen gick inte ihop.

Många lärare i samma situation biter ihop, mår mer eller mindre dåligt, och kämpar vidare mot pensionen. Hur ska eleverna må som undervisas av trötta och uppgivna lärare?

Kristian ger rådet till trötta lärare att göra något åt situationen. Samhällets skyddsnät är starkare än vad många tror, och att få hjälp i en knepig situation är absolut ingen skam. I slutänden handlar det om att må bra.

- Mår jag bra mår samhället bra.

Kristian vill leva här och nu. Han är 56 år och har massor av idéer för framtiden.

När tidningen skrev om honom för dryga året sedan (15/6 2001) jobbade han på stenhuggeriet jämsides med mäster Arthur Fredriksson. Nu är han ensam herre på täppan.

Som lärare jobbade han med barn med särskilda behov. Kanske kan han i framtiden ta emot elever i stenhuggeriet? Han är inne på tanken. Han har många andra funderingar också.

Jobbet med gravstenarna får bilda grundstommen i företaget. Men det finns ju så många andra nischer i stenhuggarkonsten också. Ett konstnärligt yrke. Kristian är också inne på att låta andra konstnärer hyra in sig i lokaliteterna som byggdes 1957.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons