Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ska löna sig att vara laglydig

Annons

Snart vågar man inte gå ut på kvällarna, än mindre släppa ut sina barn.

Livsfarliga fängelsekunder och psykpatienter har frigång eller är på rymmen.

Ungdomsgäng rånar våra barn och gamla och våldtar småflickor. Straffet är lindrigt om de ens får något.

Tjejer blir hånade i rätten och får skylla sig själva för att de varit full eller haft för kort kjol.

Våra fängelser fylls av utländska medborgare som tycker att det är fint att vara på ett svenskt fängelse. Varför inte låta dem avtjäna sina straff i sina hemländer. Det kanske avskräcker från att begå brott här och vi skulle spara pengar till skolor och sjukvård i stället.

På fängelserna bildas kriminella gäng med kontakter utanför. De hotar vakterna och deras familjer för att få som de vill. De ska inte få ha denna möjlighet. De bestämmer själva om de ska vara i fängelset.

Om medborgare i andra länder begår brott i Sverige tycker jag att man ska utvisas omgående och för all framtid. Ett nytt medborgarskap ska även kunna återkallas vid grova brott.

Var finns föräldrarna? En förälder har skyldighet att uppfostra sina barn till rättsmedvetna samhällsmedborgare.

Om inget görs åt invandrargängen kommer främlingsfientligheten att öka. En liten grupp som missköter sig förstör för alla andra invandrare. Att protestera mot detta är inte rasistiskt. Däremot är det rasistiskt att till exempel förbjuda sin dotter att umgås med andra ungdomar just för att de är svenskar.

Polisen måste få ökade resurser och straffen måste bli mer kännbara. Allmänhetens säkerhet måste gå före brottslingens välbefinnande. Det ska löna sig att vara laglydig.

I dag ska bevisen vara så övertygande att det nästan är omöjligt att sätta dit någon och frikostiga skadestånd delas ut för att man suttit häktad några dagar.

Läkare som ger farliga psykpatienter frigång är medskyldiga om patienten begår något brott under permissionen.

ANN-MARIE

Mer läsning

Annons