Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det räcker med sju partier

Annons

- För min egen del tycker jag att det räcker med de sju partier som fanns i fullmäktige under förra valperioden, säger kommunalrådet Ann Beskow, s.

De sju partier som Ann Beskow syftar på är socialdemokraterna, miljöpartiet, vänstern, folkpartiet, moderaterna, centerpartiet och kristdemokraterna. I den uppräkningen finns inte sverigedemokraterna med. Partiet fick tillräckligt med röster för att vinna ett mandat i fullmäktige vid höstens val.

Ann är också försiktig med att säga fullt ut vad hon tycker om nationaldemokraterna.

- De sju partier som ingick i kommunfullmäktige den förra valperioden borgar för att det finns den dynamik i politiken som man ska ha och har alla åsikter som behövs för att driva ett samhälle framåt.

- Däremot tycker jag att det inte finns plats för partier som har en ideologi som inte vilar på den människosynen att alla har ett lika värde, konstaterar Ann Beskow.

Att både sverigedemokraterna och nationaldemokraterna kandiderar vid omvalet säger Ann att hon helst inte vill kommentera.

- Reglerna är sådana att också de partierna har rätt att ställa upp, men det är upp till Orsaborna att välja vilket parti de ska lägga sin röst på.

Indirekt visar Ann Beskow och socialdemokraterna ändå vilken ställning man tagit när det gäller de två nya partierna i Orsapolitiken.

- Vi har tagit initiativet till en gemensam aktion på måndag kväll med en manifestation för demokratin. Då är det "Förintelsens dag" och de sju partier som ingick i kommunfullmäktige förra valperioden kommer att inbjudas till en manifestation på Slipstenstorget dit alla är välkomna.

Samma kväll har kommunfullmäktige sammanträde i Kommunalhuset och efter manifestationen går de medverkande ledamöterna till sammanträdet.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons