Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det räcker inte med nya byggnader

Annons

Vi är några vänner som sitter och läser oktobernumret av Vård och omsorg i Borlänge, och vi blir bekymrade. Vart är kommunen på väg?

Läkarbristen inom primärvården är akut. Tandläkarbristen inom folktandvården är akut. Chefen för Försäkringskassan väst, där Borlänge ingår, är allvarligt oroad över att Borlänge kommer att klandras av både Riksförsäkringverket och socialstyrelsen vid en eventuell granskning.

Hans uppmaning är följande: Agera omedelbart mot läkarbristen!

I samma nummer läser vi att de äldre på Hällsjöhemmet fick ligga dagar i sträck på sina rum i sommras utan möjligheter att komma ut i det fria.

En enda gång i veckan har de fått duscha, fastän de varit upp emot trettio grader varmt på rummet, enligt anhöriga. Anledningen är brist på personal.

Produktionsstyrelsens ordförande kan inte utlova någon storsatsning på personal i framtiden. Anledningen är, enligt honom, att de finns inga pengar till att anställa fler eftersom kommunledningens strategi är att i första hand satsa på näringslivsutveckling.

Det finns alltså pengar i kommunen, men mycket går till nyinvesteringar. Nu närmast ska beslut tas om en ny skola i kommunen för nästan 90 miljoner kronor.

Självklart ska det ske investeringar i en kommun, men fungerar inte grundläggande vård och omsorg måste poliktikerna prioritera det sistnämnda.

Enligt produktionsstyrelsens ordförande innebär investeringar i Framtidsdalen, att fler skattebetalare flyttar till Borlänge. Vi är tyvärr många inom kommunen som är skeptiska till detta, när läkarbristen är så akut som det beskrivs i Vård och omsorg.

Ta istället Försäkringskassan västs chef på allvar, innan det blir det omvända, alltså en flykt av skattebetalare från kommunen.

OROADE KOMMUNINVÅNARE

Mer läsning

Annons