Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det nya servicehuset ska rädda byn

Annons

I lördags skedde invigningen av servicebyggnaden och det var två helnöjda projektledare, Johnny Lars och Björn Pettersson, som välkomnade gästerna till den nya anläggningen.

- Vi är stolta över den här byggnaden. Den har kostat drygt en miljon kronor att bygga och rymmer bland annat en cafeteria, omklädningsrum med dusch för damer och herrar, diskrum, latrintömning med mera. Det har också ordnats med tio elplatser för husvagnar, berättar Björn Pettersson.

Går vi tillbaka i tiden så bestämde sig byarådet snabbt att agera efter beslutet om framtidssatsningen 1999. Redan år 2000 inleddes ett arbete med sju olika delprojekt, vilka var genomförda förra året.

- Vi rustade bland annat badplatsen, ordnade gång och cykelväg till badet, iordningställde lokala vandringsleder och fixade rastplatsen vid bygdegården, berättar Björn.

När etapp 1 var avslutad, började byarådet direkt att planera för ytterligare arbeten.

- Bland annat kom representanter för länsstyrelsen hit och vi diskuterade fram och tillbaka. Det slutade med att vi satsade på en servicebyggnad vid badet. Parallellt har vi också jobbat med vasaloppskontrollen i Risberg och till hösten startar vi ett delprojekt som går ut på att renovera Bolsågen, som är en gammal ramsåg.

Från och med i lördags har servicebyggnaden öppet. Under sommaren är det byarådet som står för driften, men vid årsskiftet lämnas byggnaden över till bysamfälligheten.

- Det är bysamfälligheten som äger marken. En gång i tiden var det spelmannen Ekorr Anders som skänkte marken till en badplats, informerar Björn Pettersson.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons