Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det måste vara en dum kille"

Annons

När familjen Jonsson kom ut på gården strax efter klockan åtta på tisdagsmorgonen så var den röda crosscykeln borta.

- Först trodde jag att pappa hade ställt ned den i källaren. Det måste ha varit en dum kille som stulit den, säger en ledsen Fredrik när tidningen träffar familjen på tisdagseftermiddagen.

- Jag har berättat om händelsen för alla jag känner. Kanske kan det också hjälpa att det kommer ut i tidningen, att någon förälder eller någon annan här i Marnäs har sett cykeln, hoppas pappa Christer Jonsson.

Familjen bor vid Hantverkargatan 5, i närheten av ICA Matmäster. Den röda crosscykeln med blå sadel är en fyrväxlad 50-kubikare av märket Malagutti Grizzly RCX.

Fredrik fick hem cykeln sent på söndagskvällen. När han kom från skolan på måndagen blev det en hel del arbete med att putsa på tvåhjulingen. Brorsan Daniel, 6, jobbade med att göra ren en annan mindre vit crossmotorcykel som grabbarna tidigare haft tillsammans.

På måndagskvällen ställdes cross-cyklarna i cykelstället utanför huset. Här stod också familjens fem cyklar.

Cykelstället finns bara ett par meter från föräldrarnas sovrum. På grund av värmen stod fönstret öppet. Till detta ska läggas att familjen har en ljusanordning som tänds om någon rör sig i området strax framför huset.

Ändå lyckades någon eller någ-ra personer smyga sig fram på gången belagd med småstenar och grus och stjäla Fredriks cross-cykel.

- Det är konstigt. Jag brukar vara så lättväckt, säger mamma Annelie Gylling. Och så fräckt när man gör så här mot barn, fortsätter hon.

Stölden är polisanmäld men polisen har kanske inte så stora möjligheter att hitta cykeln. Nu hoppas hela familjen Jonsson-Gylling på allmänhetens hjälp så Fredrik får tillbaka sina crosscykel.

En tvåhjuling som han inte hann åka på själv en enda meter innan tjuven var framme.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons