Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det lutar åt att Malin är död"

Annons

Det var under natten till den 7 juni som flickan försvann. Detta i samband med en biltur tillsammans med en medelålders man bosatt iLudvika kommun. Han har sagt till polisen att flickan skulle gå på en promenad när bilen stannade på skogen i Mässan mellan Ullnäsnoret och Gonäs. Där slutar alla spår.

Nära en månad senare, den 5 juli, gick polisen ut med bild och signalement i media. Det resulterade i en uppsjö av tips från personer som trodde sig veta var hon fanns eller att flickan hade setts på olika platser både i Ludvika och på andra håll i landet. En teori var att hon hade rymt till Turkiet. Den kunde dock avskrivas direkt all den stund flickans pass och plånbok hade hittats utanför den så kallade bilmannens bostad.

- Vi har två tips från ungdomar som säger att Malin har setts på stan. Men skulle det vara så att hon brukar hålla till där borde fler än två lägga märke till henne, säger Eriksson-Åhl som för närvarande är den ende polis som fortfarande arbetar med fallet.

Rikslarmet, som enligt uppgift gick ut på ett tidigt stadium har heller inte givit några som helst resultat. Ingen av landets många poliser har sett någon flicka som kan vara den saknade 19-åringen från Ludvika.

Det samlade intrycket är att utredningen står kvar på ruta ett och att ärendet är på väg att gå i stå.

Polisen har i princip bara "bilmannens" egen berättelse om flickans försvinnande.

Till det kommer uppgifter från två ungdomar, den ena en före detta skolkamrat från mellanstadie - tiden, som tror sig ha sett den saknade på gågatan i centrum.

- Tiden talar för att hon inte längre är i livet, säger kriminalinspektör Eriksson-Åhl.

- För varje dag blir det allt svårare. Allt som kan göras i form av akuta insatser på fältet är redan gjort utom att dragga i sjön Väsman.

- Det är ju en omöjlighet att kolla upp en så stor yta och dessutom är Väsman mycket djup, ned mot 70 meter på sina håll. Skulle hon ha hamnat i sjön dyker hon upp förr eller senare.

Samtidigt ställer polisen ett visst hopp till allmänhet som vistas ute i markerna.

- Ligger någon i skogen brukar det ofta vara så att de hittas av bär- och svampplockare, säger kriminalinspektören.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons