Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det låg fimpar i grillsåsen

Annons

Erik Lindberg köpte flaskan med grillsås i september i en butik i Falun. Sedan dess har hans dotter Amanda, två år, ätit av såsen vid fyra tillfällen. I söndags skulle han hälla upp lite grillsås till dotterns mat.

- Det gick inte att få ut något ur flaskan. Jag tog upp den och skakade. Trodde att det kanske var en grönsaksbit som hade fastnat, säger Erik.

Han tog upp flaskan och skulle ta bort det som satt i vägen.

- Då drog jag fram en härlig fimp, säger Erik.

När han senare öppnade flaskan gjorde han fler makabra fynd. Minst tre cigarettfimpar fanns i den flaska som han hade köpt.

- Då drabbades jag bara av ännu mer äckelkänslor. Det är bara min dotter som ätit av flaskans innehåll.

Under hösten har Amanda klagat över ont i magen.

- Det är svårt att direkt koppla samman magvärken med att hon ätit såsen. Men tänk på vilka gifter som finns i fimparna. De har min dotter fått i sig.

Han vände sig direkt till företaget som säljer grillsåsen, Hela Sverige.

- Kundtjänsten hade stängt på söndagen. I måndags fick jag kontakt med dem. Jag fick uppge numren som stod på flaskan och jag erbjöds också en ny flaska i kompensation. De skulle kontakta mig, men det har de ännu inte gjort.

Hos företaget Hela ska man undersöka vad som hänt. Företagets produkter tillverkas i Tyskland och det finns i dagsläget inte någon förklaring till hur fimparna hamnat i Eriks flaska.

- Vi tycker att det här är väldigt beklagligt. Vi vet inte om det här har hänt hos oss eller på väg till butiken, säger försäljningschefen Christer Arnlind.

Efter att tidningen varit i kontakt med företaget har Hela hört av sig till Erik Lindberg.

- Vi ska skicka flaskans innehåll till Tyskland för analys. Vi har ett register där vi kan se vad som hänt med flaskor som tillverkats fem år tillbaka i tiden. Där kan vi kanske hitta en förklaring, säger Christer Arnlind.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons