Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det lackar mot premiär

Annons

- Egentligen har jag väl alltid varit intresserad av att putsa på bilar men det var först efter att jag lämnat in min egen bil på polering som intresset tog fart på allvar, berättar Jonas.

När Jonas hämtat ut sin bil så var den skinande blank men redan efter några tvättar så började polerrosorna att synas. Jonas tänkte att det här måste gå att göra bättre. Han skaffade egen polerutrustning och började att testa mängder av olika polermedel tills han var helt nöjd med resultatet. Ryktet om Jonas bisyssla började att spridas. Allt fler ville ha hjälp med sina bilar och för drygt ett år sedan böjade tankarna på ett eget företag att ta form.

Jonas byggde en anläggning med tvätt- och rekondhall hemma på Kratzgården i Näset och sedan dess har verksamheten växt i den grad att Jonas nu tar steget fullt ut och börjar på heltid.

I dag kan Jonas erbjuda allt inom bilrekond, från en enklare utvändig tvätt till maskinpolering och lackkonservering. Invändigt erbjuder han kemtvätt och ozonbehandling som får den mest inrökta eller nedspydda gamla bil att lukta och skina som om den vore ny.

Jonas visar före och efter-bilder på bilar som han behandlat och det är svårt att tro att det är samma bil det handlar om.

- Av 100 bilar så är det högst två till tre stycken som det inte går att få riktigt blanka. Invändigt är det svåraste att få bort lukten från djur, säger Jonas och berättar om en personbil som under lång tid använts för att transportera getter!

Den senaste investeringen är utrustning för att reparera stenskott på glas och Jonas tar även emot mattor och möbler för kemtvätt. För den som själv vill polera lacken eller göra ren sin bil invändigt så finns både polermaskiner och våtdammsugare till uthyrning och Jonas har även en butikshörna med produkter för bilvård.

Vad är då Jonas bästa tips för den som vill hålla sin bil blank?

- Tvätta ofta och med bra produkter. Många med nya fina bilar väntar alldeles för länge innan de gör något åt lacken. En glanskonservering medan bilen fortfarande är fin gör att du slipper problem under många år.

Själv tvättar jag bilen med diskmedel. Vad tycker du om det?

- Diskmedel är främst gjort för att lösa upp fett. Om du vaxat bilen och sedan tvättar med diskmedel så är jobbet med vaxningen bortkastat.

Lever du själv som du lär?

- Jag tvättar mina bilar minst en gång i veckan och städar invändigt ett par gånger i månaden.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons