Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kommer att straffa sig

Annons

Den 24 maj skriver kommunalrådet Peter Hultqvist (s), Borlänge, i ett inlägg på ledarsidan riktat mot moderaterna att "Välfärden är inte till salu". Tidigare har också några socialdemokratiska riksdagsmän från Dalarna varit inne på samma tema.

Vad är det för välfärd man försöker försvara? Är det månne den från 70- och 80-talet eller är det dagens? Det vill säga den välfärd, som den svenska EU-kommissionären Margot Wallström har, mycket sanningsenligt, kallat för en myt.

Ni dalasossar vet mycket väl, att den svenska välfärden är en myt och ändå försöker ni övertyga dalfolket att välfärden fortfarande existerar.

Vad är det för välfärd som består av växande sjukvårdsköer, indragning av vårdcentraler och närsjukvård, indragning av åldringsboende och personal i skola, sjuk- åldrings- och socialvård. Och det senaste intelligenta (?) draget att dra in OB-tilläggen för iva-personal.

Detta är att försöka föra dalfolket bakom ljuset och det kan straffa sig. Om inte förr så i september 2006. Försök inse, att vi inte är fullt så lättlurade, som ni tycks tro.

Som Margot Wallström mycket riktigt säger, har flertalet västeuropeiska länder sedan länge nått och gått om den svenska välfärdsstandarden. Den som påstår någonting annat sätter sin trovärdighet på spel och det kommer alltid, att straffa sig.

ALDRIG MER SOSSE

Mer läsning

Annons