Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det känns hopplöst"

Annons

Men i förra veckan fick hon besked av självaste kommunalrådet Johnny Gahnshag att hon inom ett år måste vara ute ur lokalen.

- Det känns hopplöst, jag orkar inte flytta en gång till, nu lägger jag av, säger Margit.

Lokalfrågan har de senaste åren varit ett stort bekymmer för Margits hjälparbete. Efersom hon jobbar med små resurser, har hon inte råd att betala hyra för någon lokal.

- Jag kan inte klandra kommunen, dom har ställt upp med lokal i flera omgångar. Men det känns ända hopplöst att leva i den här osäkerheten, säger Margit.

Margit är mycket nöjd med den nuvarande lokalen och hade gärna sett att få vara kvar. Då hade hon säkert också orkat kämpa vidare i några år till.

Men nu är det tveksam om hon fortsätter.

I dag finns det kläder, möbler och andra prylar i lokalen för minst tre stora långtradartransporter.

- Vi måste försöka att komma i väg med det som finns kvar i lokalen innan vi blir utslängda, säger Margit med besvikelse i rösten.

I närmare 15 år har Margit kämpat för att hjälpa utsatta familjer i Lettland.

Lettlandshjälpen har blivit ett oavlönat heltidsjobb för pensionärerna Margit och Erik Rapp.

Det mesta av de pengar som folk skänker, går åt till att frakta prylar, det handlar om närmare ett tiotal långtradartransporter per år.

66 gånger har Margit rest över till Lettland och själv organiserat och delat ut kläder, möbler och andra förnödenheter som vänliga människor över hela länet skänkt.

- Jag hade hoppats på 70 resor innan jag lägger av, men efter beskedet att vi måste ut ur lokalen inom ett år, vet jag inte om jag orkar fortsätta längre, suckar Margit.

På måndag i nästa vecka kommer 40 barn från Lettland på tre veckors sommarläger i Falun.

Ett läger som är möjligt tack vare snälla sponsorer, både enskilda som föreningar, skolor med mera.

I flera månader har Margit varit ute och tiggt ihop matvaror och andra prylar för Lettlands-barnens vistelse i Falun.

- Det är fantastiskt hur företag och allmänheten ställer upp, det är aldrig någon som säger nej, säger Margit, som nu kanske tvingas att lägga av, efter det dystra beskedet att hon måste vara ute ur lokalen inom ett år, kanske tidigare.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons