Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det hetaste halltipset

Annons

- Jag är inne på att vi ska driva den linjen, även om vi då går emot både personal i Blomsterbäckens skola och politikerna i barn- och utbildningsnämnden, säger kommunalrådet Kurt Podgorski (s).

Det finns flera uppfattningar i den här frågan.

För Blomsterbäckens skola är det av primärt intresse att bygga upp en mindre hall vid skolan, i första hand att använda som samlingssal för skolan och lekhall för barnen.

Idrottslärarna tycker att det är tämligen värdelöst att bygga en så liten hall som det blir fråga om, med hänsyn till hur stora grupper de undervisar i ämnet idrott och hälsa. Det blir för trångt i en hall på 150-200 kvadratmeter för att kunna göra något vettigt av idrottslektionerna. Träna på att stå i kö och vara avbytare blir betydande inslag i idrottsundervisningen.

I ledningen för krisdrabbade bostadsbolaget Malungshem, och även från en del politiker, har man lanserat Mötesplats Malung, för att dels bygga bort en del av ett stort bostadsöverskott och dels skapa en mötesplats med idrottshall, ungdomsgård och bibliotek.

För dagen lutar det åt en kompromiss mellan att bygga upp en ny mindre hall och att börja med Mötesplats Malung, eftersom kommunens ekonomi för närvarande inte har utrymme för hela projektet Mötesplats Malung.

- Vi kan ta en del av Fällen i anspråk och göra en idrottshall på 190 kvadratmeter, ungefär som den hall som skulle kunna byggas upp i stället för den nedbrunna hallen vid skolan.

- En fördel med den här lösningen är att Malungshem blir av med 15 lägenheter och det löser en del av ett jättestort problem som vi står inför med alla tomma bostäder.

- En annan fördel är att vi kommer en bit på väg med Mötesplats Malung, som är en bra idé när och om vi får råd att förverkliga den fullt ut.

- Nackdelen är att hallen inte kommer alldeles intill skolan, men den är på ett fullt acceptabelt gångavstånd, säger Kurt Podgorski.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons