Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det heliga äktenskapet

Annons

Läste ett debattinlägg på den kristna tidningen Dagens hemsida. Där sades att "Äktenskapet är det grundskydd som Gud gett människors sexualitet, inte tillfälliga sexuella kontakter som idag är normativt och allmänt accepterat och leder till aborter, könssjukdomar och även ?trasiga' människor".

Jag kunde inte låta bli att skriva en alternativ version av ovanstående text:

"Äktenskapet, instiftat av någon kallad Gud, är det påhitt som gett människorna en täckmantel för att leva heterosexuellt och vilja bli accepterade i samhället, men leder till depression, ångest för att ?komma ut ur garderoben' och i bästa fall skilsmässa."

En könsneutral äktenskapsbalk i lagboken blir snart verklighet och det innebär att äktenskapet öppnas upp för även homo- och bisexuella.

Detta är en naturlig och riktig utveckling av jämställdhet och sexuellt likaberättigande i samhället. Med den inställningen behöver inte äktenskapet gestalta sig såsom jag beskriver det i min alternativa text ovan. Äktenskapet behöver inte heller stå för någon Guds moraliserande och uppläxande åsikter som i den citerade texten ovan från tidningen Dagen.

Låt äktenskapet stå för kärlek, gemenskap och bildande av familj oavsett sexuell läggning.

MARTHIN HÖGSTEN

Mer läsning

Annons