Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här räcker inte, Leksand!

Annons

Efter två snöpliga hemmaförluster i tidigare serier mot Skellefteå trodde jag att Leksand hade lärt sig sin läxa. Men icke...

Och en sak är helt klart: Det här duger inte, Leksand, om det ska bli ett roligt slut på årets kvalsaga.

Fyra gånger ledde Leksand - fyra gånger tilläts Skellefteå kvittera. Ett par av målen riktiga bjudningar, och det håller inte mot en motståndare som hugger som en kobra om tillfälle ges.

Jag tillhörde de som trodde att kedjan med Niklas Eriksson, Michael Ryder och Mikael Karlberg skulle bli det stora matchvinnarvapnet i går, men trion uträttade inte mycket.

Niklas, som under Superallsvenskan drogs med en svårläkt magmuskelskada är ursäktad. Men hur förklarar man Ryders och "Challes" så usla insats, ja, tyvärr var det så klent ställt, det vet i alla fall inte jag.

u u u

Det var är ju tänkt att skarpskytten Ryder och playmakern Karlberg ska visa vägen när det står och väger. Nu var det en pina att se två så stora hockeyspelare agera med så lite vilja och engagemang.

Jag hoppas att båda "hittar sig själv" redan till söndag, annars blir det svårt för Leksand att överraska i Malmö.

Men det var också andra som sviktade när det verkligen gällde. Johan Hedberg levde inte alls upp till epitetet kvalseriens bäste målvakt. Den utflykt Hedberg gjorde 20-talet sekunder från slutet i sudden death kunde ha slutat riktigt illa.

"Han var väl inte direkt lysande" var tränaren "Pirro" Alexanderssons diplomatiska svar när Johan Hedbergs insats togs upp på presskonferensen efteråt. "Johan är en tävlingsmänniska och han kommer igen" fortsatte "Pirro".

Jag är benägen att hålla med "Pirro". Eller vill tro att det är så. För visst ska, eller borde, Johan Hedberg i gammalt gott slag vara "väggen" i Leksand. Men vi har ännu inte sett Johan presterat ett spel i den klassen, efter axeloperationen.

u u u

För mig har Trond Magnussen varit en felvärvning av sportchef Anders "Masken" Carlsson. Men jag är inte sämre än att jag kan erkänna: Mot Skellefteå var han snudd på bäste leksing!

Kedjan med Jesper Ollas, Trond Magnussen och Roger Rosén var det stora glädjeämnet. Därför också fullt logiskt att trion också fick mycket istid.

Unge Ollas fortsätter att imponera. 20-åringen har potential att bli en duktig elitseriespelare. Förhoppningsvis i Leksand. Och helst redan till hösten.

Försvarsspelet kostade Leksand segern. Det var virrigt i egen zon och spelet blev för omständligt. Spela enkelt, ut med pucken om det krisar, sök inte pass som är för svårare.

Mot Skellefteå var det för övrigt bara Francis Bouillon som var någorlunda lyckosam i sina passningar. Förspelet till Rudolf Hunas 4-3, frispelningen, var en fröjd för ögat.

u u u

Ladislav Benysek är tillbaka mot Malmö. Han var avstängd i går. Benysek är efterlängtad. Han använder kroppen och det är sådana backar som behövs.

När det gäller backar är jag också lite förvånad att juniorlandslagsbacken Elias Granat inte ens var ombytt mot Skellefteå. Han räknas tydligen som åttonde back i Leksand av tränarduon Alexandersson/Eklund. Jag har Elias betydligt högre upp. Han borde vara given. Han borde få chansen att spela sådana här tuffa matcher och få rutin för framtiden.

En omgång spelad av tio. Oskarshamn toppar Kvalserien. Där lär laget inte bli kvar så länge...

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons