Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det har pågått en tre år lång konflikt i Idre

Annons

Två socialchefer, den ordinarie och den tillförordnade, plus socialnämndens ordförande gör allt för att kamouflera vad som ligger bakom det media kallar "turbulensen" kring hemtjänstens områdeschef i Idre. Det är ingen hemlighet att hemtjänsten i Idre är underbemannad.

Däremot är det för många, en väl bevarad hemlighet, utanför socialförvaltningens stängda dörr, i Älvdalen, att det pågått en tre år lång konflikt mellan den omskrivna områdeschefen och den ordinarie socialchefen i Älvdalen. En konflikt som den nu omskrivna områdeschefen har försökt komma till rätta med men inte lyckats, därför att socialchefen vägrar ställa upp.

Konflikten handlar om hur ordinarie socialchefen ändrat i ett av nämnden tidigare fattat beslut som har med organisationsplanen i Idre att göra, utan att meddela nämnden.

Den konflikten, plus att den nu omskrivna områdeschefen får klä skott för att hon på tillförordnade socialchefens förslag har anlitat polska sjuksköterskor för en veckas gratis provtjänstgöring är vad "turbulensen" handlar om.

När socialnämndens ordförande kritiserar områdeschefen för detta blir det pinsamt. Det blir ännu pinsammare när man i media läser att ordföranden menar att förslag/initiativ av det här slaget måste föregås av "analys, facklig förankring och korrekt upphandling", förslag som socialnämnden och dess ordförande högaktningsfullt struntade i när den över en natt började transportera mat från Sala till Solängsgården i Idre.

Nu står områdeschefen inför hotet att omplaceras. För att hon fullföljde tillförordnade socialchefens initiativ? För att hon talat med facket!

L. WOHLMER

Mer läsning

Annons