Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här är kultur dä"

Annons

Rasrisk! Ett gung och sväng som heter duga. Publiken rockade så svetten lackade. Myggen och knotten flydde från dansbanan till bilparkeringen och campingen utanför, vilket mest på musiken och inte på myggjagarna

Wildfire Willie and The Ramblers från Mälardalen inledde kvällen.

Willie (Janne Svensson) var på topphumör och gjorde en toppspelning med ett kul svettigt uppträdande. Det var en fullträff!

Boppin' Steve and The Playtones från Sydsverige blev nästa gäng på scenen. Unge pianisten Stefan Jonasson, känd från "Sikta mot stjärnorna", som Jerry Lee Lewis, är stjärnan i bandet. Ett fingerfärdigt pianospel i god rock'n'roll-anda fick publiken att gunga med i takt. I'm on Fire, Great Balls of Fire, Wild One, Til I Walz again With You och Texas Boogie, med flera låtar dundrade ut ur pianot.

Stefan hamrade, stampade och satte sig på tangenterna i bästa Jerry Lee Lewis-stil. Patrik Staffansson från Enviken fick äran att med kort varsel hoppa in på trummor i bandet. Att det vid något tillfälle lät lite orepeterat generade ingen. Ett par extranummer var i minsta laget. Stefan Jonasson kommer att höra talas om sig i framtiden!

- Dä här är kultur dä, hojtade en ung rockande kille i publikhavet.

- Bjud in banden tä fålkmusikfestival'n!

Kvällens sista artist var Huelyn Duvall från Texas. Han är en legend medrötterna i 1950-talet. Han kompades av Wildfire Willie. Tempot drogs ner något och Huelyn musik hade ett stänk av countrymusik. Fina texter, bra sångröst och ett bra komp gjorde arrangemanget fulländat. Det är bara att gratulera arrangörerna och de cirka 400 som tagit sig till Lenåsen.

MIKAEL FORSLUND

Mer läsning

Annons