Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här är Janina

Annons

Janina Låås arbetar heltid som sågverksarbetare, är mor till tvillingarna Caroline och Sofie och särbo med Bengt "Benke" Busk, Malung. I hennes familj ingår också schäfern Madicken.

Hon är, som hon själv uttrycker det, barnsligt förtjust i julfirande, men också i rock, raggarbilar och annat som förknippas med 1950-talet. Hon har flera amerikanska vrålåk, bland annat en halv (!) Chrysler -58, som just nu är utlånad som scenrekvisita till Djuråsuppsättningen av musikalen Grease.

I fjol, när hennes hus i en stor omröstning utsågs till Sveriges vackraste julhus, hade hon dekorerat bostadshuset, uthusen, trädgården och några grannfastigheter med ungefär 24 000 ljuspunkter.

Det var tomtar, renar, slädar, istappar, snögubbar, granar, stjärnor, paket, hjärtan, en stor polkagris och en julkrubba.

- Krubban har en given plats, det är ju till minne av Jesu födelse vi firar jul, säger hon.

I år blir det ännu fler ljuspunkter och figurer. Men som vanligt avslöjar hon inget före tändningen.

Inför förra årets tändning satt hon under två hela dagar på köksgolvet och bytte ut 2 500 trasiga lampor i istappsslingorna. I år har hon tvingats kassera slingorna och rekvirera nya, som skickats med ilpost från San Francisco.

En nyhet är att familjen nyligen utökats - med en söt kattunge. Den har fått ett med tanke på omgivningen mycket passande namn. Men det är inte Nisse, utan Elvis.

Mer läsning

Annons