Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om engagemang

Annons

Svar till AWG,

den 25 februari.

AWG anklagar mig och tycker att jag ska påverka i nämnden. Men ersättare har inte beslutsrätt och kan inte påverka. Vad gäller koka/kyl mat till gamla kan jag bara hänvisa till aspekter som de gamla och personalen tar upp. Är det konstigt att man vill lyssna på personal och dem som ska äta maten?

Och nu vill jag att du ger besked till de gamla hur dyr deras mat ska bli nu när skolan tack och lov avslog detta horribla beslut om koka/kyl. Skolans beslut påverkar alltså de gamlas pris per portion.

En Supernanny är det bästa som kan hända barnen och familjer i kris. I dag hinner inte sociala myndigheter att arbeta förebyggande i den utsträckning som det skulle behövas. Pengarna används när det är väl sent och då träder lagen in. En institutionsplacering kan kosta upp till 5000 kronor. Kan vi jobba förebyggande blir det en besparing på alla plan och pengar över till bra reformer som Supernanny, föräldrautbildningar och dygnet-runttelefon där man bara ringer och då kommer hjälpen. Det här är socialdemokraternas svaghet att inte vilja lyssna på bra förslag som kommer från oppositionen.

Hos oss kristdemokrater handlar inget om prestige utan om äkta engagemang att skapa förutsättningar även för dem som för tillfället har det svårt.

KATARINA GUSTAVSSON (KD), ERSÄTTARE I SOCIALNÄMNDEN OCH KANDIDAT TILL RIKSDAGEN

Mer läsning

Annons