Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det handlar inte om besparingar"

Annons

- Hon är förvånad. Jag är också förvånad över hennes agerande, men med tanke på att det är valår och att hon finns med på s-listan, förstår jag varför, säger han.

Kjell Andersson framhåller att fullmäktige i december antog budgeten och att det då inte fanns något redovisat behov från socialdemokraternas sida av ytterligare tre miljoner kronor. Han framhåller också att socialnämndsbudgeten var anpassad till fullmäktiges ram.

- Socialnämnden fick med 3,5 procent den största ökningen av alla nämnder, medan kostnadsutvecklingen i samhället varit under två procent. Det handlar alltså inte om besparingar, säger han.

När det gäller frågan om städning i Gagnefsgården och Tjärnsjögården säger Kjell Andersson att socialnämnden inte sagt att den ska läggas ut på entreprenad:

- Däremot har 250000 kronor, enligt personalens önskemål, avsatts i internbudgeten för städningen. Det är alltså en förstärkning jämfört med tidigare.

Frågan om hemtjänsten kommenterar han så här:

- Vi har 1,33 vakanta tjänster. De kommer inte att tillsättas, alltså blir det ingen förändring jämfört med nu. Att personalen går över gränserna för att hjälpa till är ingenting nytt, utan det får de fortsätta med som tidigare

- I dagsläget ser vi att vi håller budgeten.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons