Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det händer i Myckelby

Annons

Det är en hel del på gång i Myckelby i sommar.

Den 26 juni äger det första arrangemanget rum, då blir det trivselkväll med allsång.

- Vi tror att folk efterlyser sådant här. Att samtidigt ta en kopp kaffe och mysa lite, säger Bernt Säll, som hyr ut anläggningen till den orkester som kommer att spela.

Den 23 och 24 juli ordnas den sjätte veteran- och kuriosamarknaden i Myckelby. Första året fanns 41 säljare på plats, förra året 105.

- Vi hade en kilometer med marknadsstånd och 5 000 besökare 2004, berättar Bernt Säll.

Förhoppningen är att det kommer minst lika många i år, men maxantalet försäljare är bestämt till 130. Arrangörerna är noga med vilka försäljare de tar emot, och kan därför neka intresserade.

- Vi skulle kunna ta in 20 till 30 som säljer kläder, men vi tycker att det räcker med cirka tre. Vi har ett brett utbud och det är det vi har blivit stora på, säger Bernt Säll.

Han berättar att samma försäljare återkommer år till år och ofta tar de med sig en kompis, och på så vis växer marknaden.

När årets marknad är över händer andra saker att se fram emot - den 27 juli blir det auktion, den 28 juli är en ny trivselkväll på gång, och den 30 juli en träff för NordicAudi.

- Om allt detta faller väl ut, funderar vi på att döpa om Myckelby marknad till Myckelbyveckan nästa år.

Sommarträff lockade 70

u Hjärt- och Lungsjukas förening Hedemora-Säter höll i torsdags sin sommarträff på Gammelgården. Ett 70-tal medlemmar hade slutit upp.

Apotekare Göran Tallroth höll ett anförande om bland annat mediciner och hur apoteket fungerar.

Efter tipspromenad avslutades träffen.

I slutet på maj har en fullsatt buss med medlemmar företagit en bussresa till Hälsingland och besökt bland annat konstnären Bror Erik i Bjuråker.

Nästa endagsutflykt sker den 16 augusti. Då går färden till Mälaren och till många sevärdheter.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons