Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det gäller nästan livet ibland"

Annons

- Det gäller nästan livet ibland. Nu gäller det att försöka slå bort motståndarnas klot. Det är min tur nu, säger Bengt och hivar upp ett specialverktyg ur fickan.

Det ser ut som en utdragbar bilantenn. Där enda änden är försedd med magnet som han kvickt plockar upp det halvkilostunga klotet med för att förebygga ryggbesvär.

- Vi brukar vara en 30-35 stycken här varje måndag. I dag har jag tjänstgjort lite med att pricka av vilka som kommit. Ett till tretton sedan drar vi för varje omgång. Ett rött och ett blått lag spelar mot varandra, säger Margareta Ryttar som i dag avstår från spelet för att hon varit lite krasslig.

En del är väldigt träffsäkra. Kan det kanske bero på handskarna? Uno Hedblom har färgglatt blommiga trädgårdshandskar, Ann-Gerd Ström har en tunnare finvante. Men mest är det nog skinnhandskar som gäller även om det sliter ganska så hårt på dem.

- Inte beror det på handskarna, intygar Maj-Britt Pettersson och visar upp sina silverglittrande festhandskar.

Varje måndag träffas de på Kopparvallen.

- Vi tävlar även mot andra PRO-lag i olika serier. Laget Falun 1 reser exempelvis till Insjön medan Falun 2 stannar här och tar emot Avestas lag.

Allt är frid och fröjd och alla är glada trots snålblåsten.

- Det enda vi saknar är en inomhusbana, säger Maj-Britt Pettersson innan alla samlas för att gå in i en av barackerna för att ladda upp inför kommande tävling.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons