Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det gäller att se Ludvikas potential

Annons

Lockelsernas utformning har olika dragningskraft beroende på ålder, det heta nöjeslivet i storstaden, möjligheter till andra utbildningar än dem som finns tillgång till, lockar de yngre bort från kommunen och detta är något som en liten kommun får mycket svårt att konkurrera med. Det finns helt enkelt inte möjligheter att tillgodose allas behov. En del kommuninvånare lockas bort av möjligheter till att få vara som de är, så fungerar världen.

Det skulle till och med kunna ses som enbart positivt att människor flyttar runt, reser ut i världen och skaffar sig nya perspektiv. Det kan vara helt i sin ordning att en del väljer att flytta för gott och andra att flyttar in. Summan av medborgare kan vara den samma ändå om Ludvika väljer att marknadsföra sig och sina fördelar. Det är dock inte oviktigt att locka till sig människor i produktionsålder. En alltför åldrad population kostar pengar i form av service.

När man blivit lite äldre börjar tankar om trygghet, ekonomi, arbete med mera ta form. Det är väl i de här sfärerna som arbetet med Samarkand 2015 rör sig? Vad gör annars kommunens, polisens, arbetsförmedlingens och diverse företagares loggor på hemsidan annars? För vem ska detta Samarkand utvecklas? Företagens?

Nåväl, min tolkning är att det riktar sig till företagen och till framtida presumtiva kommuninvånare. Varför erbjuder man annars diverse stöd och råd till dem som står i stånd att flytta till, till, till... Ludvika. Hela tanken är väl att kommunen Ludvika ska vara lockande att flytta till.

Här talas om utveckling av högskolan, kompetensutveckling och rekrytering av kompetent arbetskraft. Det är till och med så att man erbjuder hjälp så att båda i en familj kan hitta försörjning. Finfint upplägg! En fantastisk deal!

Ludvika erbjuder massor av det där som är lockande för en familj, småstadens trygghet, bra luft, en hyggligt god kommunal service, natur, billiga(re) bostäder. Det kanske är så att Samarkand redan finns i kommunen och kanske alltid har funnits?

Om ni är med fortfarande, ska jag peka på något som jag inte förstår. Det är något som är konstigt. Hela upplägget andas välkommen hit och det uttrycker ett behov av kompetent arbetskraft och vi, min familj och jag har svalt betet. Min partner är av naturen en kärnreaktor av drivkraft och entreprenör och hon ser att hon kan utvecklas i Ludvika, företaget är redan startat och hon har redan flyttat dit. Lycka till, vännen!

Det jag inte förstår är att 160 poäng (20 poäng mer än normalexamen för mitt yrkesområde), alltså fyra års högskolestudier, samt flera års erfarenhet inte räcker till för att uppnå mitt fackförbunds rekommenderade lägsta ingångslön.

Jag är helt med på att löner i Stockholm är högre och att jag med mitt val att flytta till Ludvika får acceptera lägre lön. Det går inte att motstå mitt Samarkand och ska man få vad man vill ha så kostar det. Fine!

Men jag får inte ihop mina tankar om att Ludvika kommun är med i Samarkand 2015 och således tillhör dem som vill locka till sig kompetent arbetskraft i arbetsför ålder men bedriver en lönepolitik som är allt annat än lockande. Det är väl rimligt att åtminstone uppnå lägsta rekommenderade ingångslön?

Jag kommer ändå, trots den trista lönepolitiken för jag ser Ludvika i ljuset, det finns något där, som är bra, och det finns mycket som är utvecklingsbart. Jag skulle aldrig flytta om jag inte såg potential i den bygd jag flyttar till.

OSCAR RUDERSTADH OSCAR RUDERSTADH HAR "LUDVIKAAMBITIONER", BETRAKTAR SIG SOM "POLITISKT OSÄKER", ÄR SOCIONOM OCH ARBETAR MED ATT VÄGLEDA KRIMINELLA MÄN.

Mer läsning

Annons