Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det folk vill ha behöver inga bidrag

Annons

Svar till Daniel Wallsten:

Jag blir lite fundersam när Daniel Wallsten säger att jag är den av oss båda som skjuter från höften. Han behandlar nämligen inte det största problemet jag tar upp i min insändare, nämligen det faktum att människor som aldrig skulle vilja sätta sin fot på en festival ändå måste öppna plånboken.

Han skanderar att Peace and love kanske är den kanske billigaste festivalen i Sverige. Det visar tydligt på felaktiga ingångsvärden. Festivalen är fortfarande lika dyr som många andra, skillnaden ligger i vilka som betalar. Istället för att dem som går in och de facto besöker festivalen så är det pensionärerna, småbarnsfamiljerna och en rad andra grupper. Frågan du ska ställa dig är: Är det rimligt att någon annan betalar dina nöjen?

Jag säger inte att Peace and love är en dålig festival och inte att funktionärerna gjort ett dåligt jobb, tvärt om är det beundransvärt att ungdomar orkat slita uppåt 15 timmar i sträck för något de tycker om.

Givetvis vet jag att alla är välkomna till festivalen, men jag vet att det finns fler med mig som inte kommer att besöka festivalen då man inte vill ge dylika organisationer legitimitet.

Vidare är det naturligtvis kul för er att ni fått god kritik i olika medier. Men det är också irrelevant i sammanhanget, det den här diskussionen rör, vilket det är olyckligt att Daniel Wallsten inte förstått, är huruvida det är rätt att kräva av andra att öppna plånboken för dina nöjen.

Peace and love kostade skattebetalarna en halv miljon kronor, så till alla Borlängebor vill jag säga: När Daniel Wallsten tänker ordna en "billig" festival nästa gång gäller det att man håller hårt i plånboken, då är det nämligen vi som ska betala.

Carl-Oskar Bohlin, MUF

Mer läsning

Annons