Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns mycket att lära av det förgångna

Annons

Jag är 65 år och måste få skriva rader om en annan tid. Man växte upp på landet, vi hade höns, grisar, kor och hästar, en härlig tid. Vi fick mjölk och smör.

Vi drog ut på åkrarna med häst och hässjade hö. Vilken underbar doft från nyslaget gräs, och våra duktiga hästar.

Vi hade också råg och vete så vi kunde baka en hel del och doften av bröd spred sig. Mor kom ut med kaffekorgar och nybakt bröd där vi satt på dikesrenen och hade det mysigt tillsammans, jag, min bror och far och mor naturligtvis. Och välkomnade oss hem på kvällen gjorde våra små missar.

I skolan fick vi läsa morgonbön, och läxorna skulle vi kunna, då fick man inte skolka som man kan göra i dag. Ej heller vågade man trotsa läraren och ge dem stryk, som förekommer i dag.

Inte kunde man heller be far och mor att dra åt helvete, som man gör i dag. Och inte fick man heta gubbdjävel eller kärringdjävel, som i dag. Då hade man respekt och visade de äldre det. Var har allt detta tagit vägen?

Då var det inte något tal om fri fostran som existerade i det här landet.

Vakna upp och se till att vi får mjölkkor på åkrarna istället för biffkor som jag aldrig skulle tänka mig att äta, då det finns så mycket annat.

Stackars grisar som i dag får injektioner så de ska växa fortare och besprutning på nästan allt. Inte undra på att både människor och djur dör.

Vems är felen, ingen annan än våra myndigheter, som godtar allt skit.

Jag är tacksam att jag fick den barndom som jag fick. Jag skulle aldrig vilja växa upp i dag. Det är nog dags för människan att tänka om innan det går mot en katastrof utan like.

Som människan av i dag förstör jorden tar nog Guds vrede vid en vacker dag. Att fler och fler jägare, också kvinnor, vill ut och döda oskyldiga djur är en skam.

Förr var det nödvändigt, men inte i dag. I dag är det, och förblir det, ett fritidsintresse. Vilket hemskt intresse.

Men jag tröstar mig med orden i bibeln: Det ni gör mot en av de minsta - dit hör även djuren - det gör ni även mot mig.

DJURENS VÄN

Mer läsning

Annons