Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det finns ju tusentals förslag från medborgarna i Djurås"

Annons

- Vad menas med att kommunen inte har fått in ett enda medborgarförslag? Det finns ju tusentals förslag som lämnades in i en enkät som kommunen gjorde för en tid sedan. Fler behövs inte. Där har politikerna hur mycket som helst, säger Bo-Åke Ericsson i Djurmo.

Han har reagerat på artikeln i fredagstidningen "Var finns folkets förslag?"

Själv har han gott om tankar om vad som skulle behöva göras i kommunen. Bland annat:

- Titta på området nedanför Ica-huset i Djurås. Det är ett viktigt "stopp", men det är rent otäckt där. Skräpigt och eländigt. Dessutom står hela tiden lastbilar parkerade vid rastplatsen. Förbjud dem att stå där, säger han och fortsätter:

- Området kring järnvägsstationen i Gagnef liknar vilda västern. I närheten ligger en av kommunens viktigaste industrier, Hörnells. De som kommer till företaget får inget vidare intryck av kommunen. Vi måste se till att kommunen på alla sätt och vis är attraktiv för industrifolk. De som funderar på att starta ett företag kan lockas att förlägga det till en kommun som ser trevlig ut och där man vet att man kan trivas.

Artikeln "Var finns folkets förslag" handlade om att fullmäktige beslutat om att alla invånare ska få lämna motioner - eller medborgarförslag.

Beslutet fattades i november. Inte ett enda förslag har så här långt lämnats.

Mer läsning

Annons