Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns faktiskt ett Borlänge norr om Dalälven

Annons

Jag har länge undrat när vår kommun ska inse att staden finns även på den norra sidan av Dalälven. Om det dyker upp några nya pengar som de inte har räknat med, då finns det alltid någonting söder om Tjärnavägen som de kan användas till.

Det har i många år varit aktuellt med en cykelväg efter Islingbyvägen, men är nu helt avglömd, eller?

I Barkargärde finnes ett hus (Dalbäcks före detta kontor), som nu står som en skamfläck för alla som ska till sjukhuset och för dem som bor i Barkargärde.

Den som fortsätter norrut kommer till Ornäsvägen, även kallad Lapptäcket, där bilarna bör vara försedda med goda stötdämpare.

När det gäller gång- och cykelvägar, får de tydligen vara hur trasiga som helst norr om älven. Det är bara att placera en markering över skadan, tycks de ansvariga anse. Tror ni att denna markering står kvar över skadan hur länge som helst?

Det finns inga som helst likheter med Framtidsdalen.

Barnen som går i Tomnäs skola, som är utdömd för flera år sedan, får fortsätta gå där, enär bygget av den nya skolan i Ornäs bara skjuts på framtiden och blir bara dyrare och dyrare.

Snart kan vi väl även glömma den helt? Vi vill fortfarande tro på våra stadsdelar på "ar sia älva", men det börjar kännas svårt.

ORNÄSINGEN

Mer läsning

Annons