Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det finns ett tydligt genusperspektiv här"

Annons

1997 hände det något. Talen för sjukskrivningar for i höjden och har sedan dess stadigt vandrat uppåt:

- På riksnivå talar man om att neddragningarna som gjordes under tidigt 90-tal inom kommun och landsting då började komma ikapp människorna, att effekten av den ökade belastningen i arbetslivet började synas,

säger Leif Sieurin, personalchef.

Det är komplext och det finns många svar på varför sjukskrivningarna har ökat så kraftigt på senare år.

- Vi vet att arbetskraften i Sverige blir allt äldre, och att vi blir sjukare med åldern, säger Ulrika Jansson, som sedan ett halvår tillbaka arbetar med ett stort friskvårdsprojekt för kommunanställda:

- Det kan också bero på en ändrad attityd till sjukfrånvaro, att det nu för tiden är mer okej att vara borta från arbetet.

Känt är att fler kvinnor än män är långtidssjukskrivna.

- I Falun är det färre kvinnor än män som är borta från sin arbetsplats på grund av sjukdom, men kvinnor är borta längre tid. Män är borta oftare men kortare perioder, säger Leif Sieurin:

- Det finns ett tydligt genusperspektiv här. Det är fortfarande kvinnor som har ansvar för hem och barn, vilket medför att de totalt har en högre arbetsbelastning, säger Ulrika Jansson.

Enligt dem går det egentligen inte att separera den privata rollen, från den som arbetstagare. De hänger ihop och påverkar varandra, vilket gör det svårt att varje gång koppla en diagnos som utbrändhet till just arbetssituationen:

- Om min livssituation är besvärlig, med bråkiga krävande tonåringar hemma, så kan jag ju inte sjukskriva mig från mina barn, säger Leif.

- Allt handlar om att det måste finnas en balans mellan arbetsliv och privatliv, säger Ulrika.

Det hon syftar på är vikten av en fungerande organisation på arbetsplatsen; att chefen har rimliga och tydliga krav på de anställda, ser och bekräftar dem. Eller att arbetstid och arbetsuppgifter korresponderar, att till exempel inte en ständig övertid inskränker på fritiden.

I en ny rapport från RFV, Psykosocial arbetsmiljö och långvarig sjukskrivning, uppger 70 procent av de sjukskrivna männen och 75 procent av de sjukskrivna kvinnorna att de upplever höga krav i sitt arbete. Många säger också att de har lägre kontroll över arbetet och dåligt socialt stöd på arbetet.

- Arbetsgivaren kan aldrig tvinga någon att börja motionera, det är alltid individens beslut, men arbetsgivaren kan skapa förutsättningar för det, säger hon.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons