Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns en lösning för barnomsorgen i Skedvi

Annons

Frågan om förskolans framtid i Stora Skedvi har blivit mycket infekterad. Förtroendet för bun och dess representanter har sjunkit hos många.

Ekonomin har ställts i förgrunden och barnens omsorg i bakgrunden. Kanske dags att vända på kuttingen? Och se på en långsiktig lösning som gagnar barnen och värnar deras utveckling.

En lösning som är genomtänkt och fri från prestige och översitteri. En lösning med hänsyn tagen till föräldrarnas önskningar om hur de vill att barnomsorgen ska organiseras och placeras.

Hör och häpna, föredömet för detta existerar redan i Stora Skedvi: Avdelningen Snöflingan!

Denna avdelning är, för dem som inte känner till det, belägen i ålderdomshemmet Skedvigården i Kyrkbyn. Lunchen äter barnen i matsalen tillsammans med de inneboende pensionärerna.

Att möta denna strålande barngrupp under lunchtiden är till stor glädje för de äldre. Något att njuta av och se fram emot. (Detta har jag genom förfrågningar på plats förvissat mig om)

Under denna vinter har en balkong byggts strax intill barnens rastgård. Att till våren och sommaren vistas där och njuta av barnens lekar är något som både personalen och pensionärerna ser fram emot.

Att äldre stimuleras av barn är något som är vedertaget. Att dessutom barn tycker om att umgås med den äldre generationen vet vi alla.

Varför inte utnyttja detta till fullo? Och bygga ut, eller snarare bygga in samtliga avdelningar inom förskolan strax intill Skedvigården? Och utöka närheten mellan barnen och de äldre?

Flera flugor i en smäll. Eller hur?

Och till slut ytterligare en personlig reflektion: Låt de som ansökt om friskola i Fäggeby starta en sådan!

Släpp prestigen, sluta vara rädd för konkurrens! Höj istället kvalitetstänkandet och tänk långsiktigt! Om det finns i Kyrkbyn blir valet enkelt.

ULRIKA VARGTAND FÖRÄLDER OCH KRIMINOLOG

Mer läsning

Annons